Громада - електронне видання
  • Головна
  • Влада
  • Культура
  • Медицина
  • Спорт
  • Суспільство
  • Контакти
  • Освіта
Немає результатів
Переглянути усі результати
Громада - електронне видання
  • Головна
  • Влада
  • Культура
  • Медицина
  • Спорт
  • Суспільство
  • Контакти
  • Освіта
Немає результатів
Переглянути усі результати
Громада - електронне видання
Немає результатів
Переглянути усі результати

Марія Клим: “час на кухні для мене не обов’язок, а шалене задоволення”

hromada hromada
08.02.2022
в Суспільство
0
Марія Клим: “час на кухні для мене  не обов’язок, а шалене задоволення”
0
ПОШИРЕНЬ
411
ПЕРЕГЛЯДІВ
Поділитися на Facebook

З цією красивою та талановитою жінкою особисто не знайома. Але стежу за її кулінарними здобутками у соціальних мережах. Оскільки готувати не надто люблю, то мене захоплюють жінки, які готують не лише смачно, а й красиво. Саме тому мене й привабили таланти миколаївчанки Марії Клим. Її страви, фото яких вона частенько викладає у кулінарній групі “Миколаївські смаколики”, виглядають настільки апетитно, що відразу хочеться податися на кухню і собі спробувати створити такий шедевр.

– Я народилася і виросла у Миколаєві, – розповідає Марія. – У мене було дуже щасливе дитинство та прекрасна юність. Та у 20 років зрозуміла, що тут я не зможу себе реалізувати повною мірою і подалася у пошуках кращої долі за кордон. Спочатку в чужій країні було дуже важко і самотньо. Але, як то кажуть, людина звикає до всього, то й і я призвичаїлася. А коли почала працювати у ресторанному бізнесі, просто закохалася у кулінарію. Тоді й зрозуміла, що це саме те, про що я мріяла усе своє свідоме життя. Усе завертілося у такому шаленому темпі, що нудьгувати вже не було часу. А коли на чужині зустріла свою другу половинку, нарешті усвідомила – рідний дім там, де твої найближчі та найдорожчі люди. Коли народила дітей, змушена була покинути роботу, але вдосконалюватися у кулінарії не перестала.
Марія мріє про те, щоб її рідні й близькі завжди були здорові та щасливі, адже впевнена, що жіноче щастя іншим не буває.
– Я переконана, – продовжує співрозмовниця, – що кожна жінка мріє про щасливу родину, здорових діток і коханого чоловіка. І я не є винятком. А тому, щоб мої дітки та мій коханий завжди були повні сил і енергії, намагаюся готувати свої страви лише із корисних продуктів. Я не можу сказати, які страви полюбляю готувати найбільше, бо мені подобається навіть не смакувати, а сам процес приготування. Не люблю хвалитися, але на кухні мені вдається все. Запитаєте чому? А тому, що час, який проводжу на кухні, для мене особливий. Я не вважаю це обов’язком, для мене це шалене задоволення. Тепер я переконана, що немає такої страви, яку б не можна було приготувати, є лише складність виконання процесів і бажання навчитися чомусь новому.

Марія полюбляє готувати не лише страви української кухні, а й смаколики з усіх куточків світу, і залюбки ділиться кількома цікавими рецептами із читачами “Громади”.

– Найперше поділюся із вами рецептом не зовсім традиційної яєшні, – каже кулінарка. – У моїй родині цей сніданок полюбляють усі. Так ось, щоб приготувати шакшуку, нам необхідно: помідори – 500 г; великі яйця – 3 шт.; оливкова олія – 2 ст. л; невелика цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики. Спеції: 1/3 ч. л. солодкого перцю; пучок каєнського перцю, мускатного горіха і кмину; свіжий коріандр і часник.
Починаємо з помідорів. Для шакшуки вибирайте м’ясисті, стиглі та ароматні помідори. Вимийте їх під проточною холодною водою й очистіть від шкірки. Ви також можете ошпарити окропом помідори й видалити шкірку пальцями. Також виріжте тверді частини та досить дрібно наріжте. Перекладіть подрібнені помідори у миску. Через кілька хвилин на дні збереться зайвий сік. Перелийте в окрему склянку або вилийте. Очистіть і дрібно наріжте невелику цибулину. Розігрійте сковороду середнього розміру з товстим дном. Вилийте на сковороду оливкову олію. Далі треба викласти цибулю і смажити на середньому вогні до золотистого кольору. Очистіть часник і відіжміть через прес, потім додайте в сковороду з обсмаженою цибулею. Смажте цибулю і часник до 5 хвилин. Потім додайте в сковороду помідори та спеції. Все перемішайте і смажте ще 5 хвилин, поки помідори не стануть м’якими. Далі зверху вибитийте яйця і накрийте сковороду кришкою. Зазвичай смажити потрібно не більше 5 хвилин. Після закінчення цього часу все злегка посоліть і посипте подрібненим часником і свіжим коріандром або петрушкою. Сюди ж підходить і листя базиліку. Розділіть шакшуку на порції та відразу подавайте.

Також дуже корисною і поживною стравою є квасоля по-бретонськи. Для її приготування знадобиться 500 г сушеної квасолі, 1 морква, 1 цибуля, 1 лавровий лист, 1 зубчик часнику, 2 гілочки петрушки, 50 г вершкового масла, 1 велика дрібно посічена цибуля, 2-3 зубці дрібно нарізаного часнику, 500 мл консервованих томатів, 2 гілочки свіжого чебрецю або 1/2 чайної ложки сушеного, 4 столові ложки нарізаної петрушки, сіль, перець. Квасолю необхідно на ніч замочити у воді. Перед приготуванням змінити воду та поставити каструлю з квасолею на вогонь. Додати почищену моркву, цибулю, лавровий лист, зубчик часнику та гілки петрушки. Довести до кипіння та варити до години часу або доти, поки квасоля не звариться, але не розвариться. Поки бобові варяться, нагріти масло у великій сковорідці для тушкування. Додати нарізану цибулю й часник, помішувати, поки цибуля не стане прозорою. Викласти консервовані помідори, додати чебрець, сіль і перець на смак й тушкувати 15 хвилин. Коли квасоля готова, повністю відціджувати не треба, а залишити 1 склянку відвару. Квасолю додати до томатного соусу, перемішати й готувати ще 15 хвилин. Перед тим, як подавати до столу, страву треба посипати петрушкою.

А ось на вечерю я частенько готую запечену курячу грудинку та нут з овочами. Тут взагалі нічого складного немає, а ще ця страва дуже швидко готується. Отже, для такої вечері знадобиться 1 куряча грудинка, нут, суміш овочів (тут можна експериментувати), оливкова олія, морська сіль, прованські трави. Перед тим, як запекти курку, я її мариную 30 хвилин у соєвому соусові та лимоні. Самі знаєте, що курка дуже швидко готується, то ж на її запікання витрачаю до 10 хвилин. А ось нут перед приготуванням необхідно замочити на ніч. Потім варимо його до готовності. Тоді додаємо в пательню трішки оливкової олії, суміш овочів і нут. Тушкуємо і додаємо морську сіль та спеції.

А ще я дуже люблю домашній хліб. Найбільше мої рідні люблять сирний хліб з горіхами й висівками. Такий хлібчик спекти також не важко. Потрібно в мисочці змішати блендером яйця, розпушувач тіста і сіль. Тоді додати кисломолочний сир і перемішати блендером ще раз. Далі додати вівсяні та пшеничні висівки, вимішати все ложкою. Якщо тісто буде занадто рідке, тоді додати ще висівок, але старатись не зловживати. Викласти хлібчик у форму на пергамент, можна посипати трохи кунжутом. Випікати в духовці при 180-200 градусів протягом 25-30 хв. Готовність можна перевірити зубочисткою, якщо вона виходить суха з хлібчика, значить він готовий. Вийняти, дати остигнути та смакувати.
Готуйте і смакуйте на здоров’я!

Вікторія Ничта

 

Попередня публікація

Світлана ПУТЬКО: «Ми – звичайна сім’я. У нас ті самі клопоти, що й у всіх»

Наступна публікація

Усе про чин християнського поховання

Наступна публікація
Усе про чин християнського поховання

Усе про чин християнського поховання

Громада – електронне видання

Громада - електронне видання | Відчуваймо ритм нового дня разом

© 2020 Громада. Усі права захищено!

Контакти

Львівська обл., м. Миколаїв, Площа Ринок, 28, 81600
098 022 62 23 (менеджер з реклами)
51–452 (редактор)

Немає результатів
Переглянути усі результати
  • Головна
  • Влада
  • Культура
  • Медицина
  • Спорт
  • Суспільство
  • Контакти